Retail-Tec doet groen

Milieubewust, duurzaam, groen, je hoort het zoveel om je heen. Wij houden er niet van om er veel over te schrijven, wij doen groen. Omdat je dat niet van buitenaf kunt zien, schrijven we het toch een keer voor je op.

Reizen naar klanten

Fiets van Retail-TecGaan we op klantbezoek in Amsterdam, dan doen we dat met de fiets! Op onze eigen Retail-Tec fiets rijden we door de stad, gelijk een mooi stuk reclame.
Voor afspraken buiten Amsterdam kiezen we voor Greenwheels. Efficiënt gebruik van auto’s door te delen.

Ons kantoor

Voor de verwarming van ons kantoor gebruiken we de restwarmte van het MiKi Datacenter. Zonde om die warmte zo naar buiten te laten vloeien. Het datacenter wordt goed gebruikt door onze klanten, dus wij zitten er warm bij in de winter.
Qua stroom hebben we gekozen voor groene stroom van Greenchoice. Doordat we Liander de gasmeter hebben laten weghalen draaien we volledig op groene stroom.

RecyclenSave the World - Use refurbished hardware

Binnen Retail-Tec is er veel technische kennis aanwezig, die zetten we zo breed mogelijk in. Gaat er bijvoorbeeld een apparaat kapot, dan proberen we deze eerst zelf te repareren. Denk hierbij aan ons koffiezetapparaat, maar ook laptop’s en servers. Zo dragen we ook bij aan duurzaamheid. Is het apparaat echt niet te repareren dan kiezen we ervoor om gereviseerde apparatuur te kopen, gebruikte apparatuur met 2 of 3 jaar garantie. Het oude apparaat brengen we naar de gemeentewerf voor recycling.

Heb je zelf ook vervangende apparatuur nodig? Wij helpen je graag met goede gereviseerde apparaten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!