Stadsbioscoop Rembrandt Arnhem kiest voor Lightspeed en Gripzo

Stadsbioscoop Rembrandt gebruikt de modernste technieken in haar horeca. Een voorbeeld hiervan is het werken met tablets in de cloud, waarbij bestellingen en gehele betalingen gedaan kunnen worden. De juiste tabletbeveiliging om diefstal van de tablet te voorkomen, vond de bioscoop bij Gripzo.

Gripzo tablet enclosure bij Rembrandt Arnhem

Kassasysteem Lightspeed Restaurant

De horeca in Stadsbioscoop Rembrandt heeft een totaal nieuw gezicht gekregen aan de binnenzijde: warm, hip en modern. Voor het kassasysteem heeft de bioscoop in samenwerking met Retail-Tec uit Amsterdam gekozen voor de modernste technieken, zoals het gebruik van tablets in de cloud op basis van Lightspeed Restaurant.

Lightspeed is een cloudgebaseerd kassasysteem voor gebruik op tablet, smartphone en iPod touch. Lightspeed heeft ook een offline modus, zodat een onderneming soepel blijft draaien, zelfs als het internet uitvalt. Het personeel kan met Lightspeed snel bestellingen opnemen en betalingen doen, en dat alles zonder cash geld.

Lightspeed Restaurant

Tabletbeveiliging van Gripzo in publieke ruimte

Een tablet in een semipublieke ruimte kan je niet even wegleggen; je zult er een goede tablethouder voor moeten hebben die de tablet goed beveiligt tegen diefstal. Even belangrijk is dat de tablet snel en gemakkelijk vrijgegeven kan worden voor mobiel gebruik.

Rembrandt en Retail-Tec kozen voor de tablethouders van Gripzo. De speciaal ontwikkelde houders bieden de beste beveiliging tegen diefstal, terwijl ze de tablet tegelijkertijd gemakkelijk vrijgeven door middel van een beveiligingssleutel. Tablethouders van Gripzo zijn gepatenteerde Point of Sale-tabletklemmen die ontwikkeld en gemaakt worden in Nederland. Ze worden inmiddels wereldwijd gebruikt, van Amerika tot Engeland en Australië. Eén ding blijft hetzelfde: tabletdiefstal wordt in alle landen tot 0 gereduceerd.

Tablethouders voor elk formaat

Gripzo biedt houders aan voor Apple- en Android-tablets van elk formaat en werkt hierbij volgens het ‘one size fits all’-principe: een houderset kan aangepast worden voor elk gewenst formaat.

De tablethouders kunnen in slechts 3 seconden geplaatst worden. Ook vrijgeven gebeurt snel en gemakkelijk in 3 seconden met een speciale sleutel. Diefstalpreventie van Gripzo is onder andere geschikt voor tablets die worden gebruikt in (semi)publieke ruimtes, beurzen, exposities, point-of-sale-omgevingen en kantoren.

Beveiliging voor mobiele telefoons

Gripzo biedt niet alleen houders voor tabletbeveiliging, maar ook voor de beveiliging van mobiele telefoons. Ook hier geld: snelheid, gemak én diefstalreductie tot het nulpunt.

Neem contact met ons op aan de rechterkant van deze pagina voor meer informatie over onze horeca oplossing op basis van Lightspeed Restaurant en Gripzo.

Lightspeed-klanten etaleren zich in pop-up store

Leuke actie van het Lightspeed hoofdkantoor:

In een van de Amsterdamse 9 Straatjes opent Lightspeed binnenkort een pop-up store. Jogha Luxury Sportswear presenteert zich daar fysiek aan het winkelend publiek. Lightspeed wil meer klanten de kans bieden zich te etaleren in een tijdelijke winkel. Initiatiefneemster Sjeel Koster: ‘We zullen steeds kijken welke webwinkel op die plek goed zou passen. Jogha sluit bijvoorbeeld goed aan bij de boetieksfeer in de 9 Straatjes.’ Jogha, opgezet door Aranka van der Voorden, opent de deuren aan de Huidenstraat op 25 april.

De huur van de tijdelijke winkel in hartje Amsterdam wordt volledig gesponsord door Lightspeed in samenwerking met o.a. iZettle , die de pintransacties mogelijk maakt.

Lightspeed pop-up presents…

Ook andere e-commerce klanten kunnen hun fysieke geluk beproeven via ‘Lightspeed pop-up presents…’. Lightspeed wil het concept daarmee een vervolg geven, op andere locaties binnen en mogelijk ook buiten de hoofdstad. Op het e-commerce platform van Lightspeed, waaraan SEOshop eind vorig jaar werd verkocht, hebben ruim achtduizend ondernemers hun webshop draaien, 30 procent daarvan beschikt ook over een of meerdere fysieke winkels.

Bij Lightspeed komen alle verkooppunten samen. Online en offline. Zo is het Canadese bedrijf groot geworden met Lightspeed POS, een geavanceerd kassasysteem dat onder andere is voorzien van koppelingen met voorraden en klantdata.

Wilt u meer weten over Lightspeed Retail, neem dan contact met ons op.

 

bron: Twinkle

Nu ook gecertificeerd implementatiepartner voor Lightspeed Retail

Lightspeed RetailAls eerste bedrijf in Nederland is Retail-Tec gecertificeerd als implementatiepartner voor Lightspeed Retail en Restaurant.

Onlangs hebben onze IT professionals de examens afgelegd om officieel als implementatiepartner te certificeren. Met trots mogen wij je nu ook Lightspeed cloud-gebaseerde POS software aanbieden!

Lightspeed is er in twee varianten: Lightspeed Retail en Lightspeed Restaurant. Over beide versies zijn wij erg enthousiast. We hebben natuurlijk al aardig wat ervaring met retailsoftware, dus we weten waar we het mee vergelijken. Lightspeed is snel en eenvoudig te integreren en biedt ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Van inkoop en voorraadbeheer tot CRM, rapportages en het sluiten van een verkoopdeal; Lightspeed Retail POS is je volledige oplossing.

Voor de restaurants is Lightspeed Restaurant de eenvoudigste manier om je restaurant te beheren, je productiviteit te verhogen en tijd te besparen.

Lightspeed Retail POS cloud softwareWil je meer weten over Lightspeed en bekijken of het iets voor jouw onderneming is? Neem contact met ons op voor een gratis demo!

Start 2016 goed en creëer succes met je Winkelketen!

Begin het jaar goed met deze 12 tips om retail weer in de picture te krijgen en maak van 2016 een succesvol Retail jaar!

 1. Maak van iedere winkel een “Local Hero”. Geef je winkels de vrijheid om zich lokaal te presenteren, geef ze de ruimte voor lokale samenwerkingen. Je kunt er zelfs een wedstrijdelement in stoppen, beloon de meest originele lokale prestatie.
 2. Start met uitzonderlijke verleiding om uit te vinden wat je klanten willen. Speel het vooral lokaal uit, daar moet je het vertrouwen winnen. Vergeet niet dat de “Pure Online” spelers een enorme voorsprong hebben.
 3. Start met het inzetten van Social Media voor lokale interactie. Geef je winkels daarin de vrijheid om de winkel lokaal te promoten. Zet je medewerkers in op het juiste medium, bijvoorbeeld iemand van 30+ post op Facebook en iemand van 20+ deelt foto’s op Instagram. Geen reclame, maar leuke momenten die met de winkel te maken hebben.
 4. Start met narrowcasting in je winkel!  Informeer je klanten met interactieve schermen met beeld en geluid. Veel leveranciers kunnen hier content voor leveren. Je kunt ze zelfs om een bijdrage vragen om narrowcasting mogelijk te maken, je promoot hun merk tenslotte ook!
 5. Start met Mobile Point of Sale (POS) op Tablets met “Assistent Sales” en “Personal Shopping”. Dit maakt het ook veel eenvoudiger dingen te verkopen die niet in voorraad zijn.
 6. Start met actuele voorraad informatie per winkel op je website. Biedt extra service aan je klanten door bijvoorbeeld online bestellen en direct afhalen mogelijk te maken. Laat je winkels samenwerkingen zoeken met lokale fietskoeriers of pizzabezorgers. Stuur een e-mail en sms om de exacte bezorgtijd door te geven aan de klant.
 7. Start met standaard normering. Als er bijvoorbeeld GS1 normering is voor je branche, ga die invoeren. Veel leveranciers hanteren deze norm al, dus kun je het eenvoudig overnemen.
 8. Start met geld besparen, ga de Cloud in met je servers, je Office software en je telefonie (ook 06). Niet meer investeren in snel verouderende hardware. Ga online en betaal per maand voor wat je gebruikt.
 9. Start met standaard ERP. Stop met maatwerk, duurt te lang, is te duur. Interactie met APPS of Internet of Things (IoT) op uw ERP is sneller, meer up-to-date en goedkoper.
 10. Start met voorraad optimalisatie. Niet in alleen in je eigen ERP, werk samen met collega’s en praat met specialisten zoals WICS en Slimstock.
 11. Start nu toch echt met het “Paperless office”: EDI, UBL, XML, het is er allemaal ook voor jouw branche, ga ervoor. Facturen in en uit digitaal boeken en sturen. Maak documenten online beschikbaar, dan gebruikt iedereen automatisch de laatste versie.
 12. Start, Start, Start. Er is een exponentiële ontwikkeling van technische hulpmiddelen beschikbaar om de interactie met uw klanten makkelijker te maken, relevante informatie te verzamelen, uw assortiment te beheren en geld te besparen. Zoek een technologie partner en start, iedere verandering begint met de eerste stap.

Weet je niet wat jouw eerste stap kan zijn? Wij helpen je graag in het uitstippelen van de weg voor een efficiënt Retail jaar! Bel of mail mij op +31 20 624 72 84 of jvandeven@retail-tec.nl.

 

Cloudkansen voor de Retail

Onderstaand artikel is vorige week verschenen in OverOndernemen.com, een bijlage van het Financieele Dagblad.

Met de introductie van Microsoft Dynamics AX – Retail Essentials opent zich er een nieuwe wereld aan technologische mogelijkheden voor retailers.

“Het is nu de tijd om stappen te maken, anders blijf je achter”, stelt MS Dynamics-kenner Jan van de Ven. “Er is vijf jaar door Microsoft aan gewerkt en het Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem is het eerste half jaar enkel cloudfirst – dus alleen online, beschikbaar. Microsoft heeft hiermee echt een zwaar statement gemaakt. Oudere versies gaan verdwijnen. De cloud heeft de toekomst”, legt Van de Ven uit. Hij stelt dat de vernieuwing winkeliers veel voordelen brengt. “Dankzij het cloudsysteem zit je niet meer vast aan een eigen serverpark voor dataopslag. Je kunt de benodigde capaciteit naar gelang op of af schalen. Denk aan een grotere overslagcapaciteit in de maand december. Dit scheelt over het geheel genomen in de kosten – je betaalt alleen wat je gebruikt, en omdat je de afname iedere maand opnieuw kan instellen ben je ontzettend flexibel. Ik wil zelfs stellen dat je als CEO verkeerd bezig bent als je deze kans aan je voorbij laat gaan.”

Geen lange rijen

En daar houdt het volgens Van de Ven niet op. De mogelijkheden van de nieuwe software moeten het winkeliers in de toekomst makkelijker maken om hun klanten een totaalpakket aan te bieden. Van de Ven: “MS Dynamics zorgt ervoor dat je alles, van logistiek tot verkoop, met één hand kunt regelen. Dat maakt het uitermate geschikt voor grotere winkelketens. Voorbij zijn lange rijen voor de kassa omdat het systeem traag reageert als het druk is; MS Dynamics anticipeert hierop en blijft dankzij de cloudopslag net zo snel. En als een artikel op één locatie is uitverkocht, kan de winkelier ter plekke met behulp van een tablet samen met de klant zien in welk filiaal het product nog wel beschikbaar is.”

Internet of Things

“Dankzij de grote opmars van Internet of Things (IoT) is er in de toekomst nog meer mogelijk”, stelt Van de Ven. “Omdat apparaten dankzij sensoren en software verbonden kunnen worden met het ERP-netwerk en zelfstandig gegevens met elkaar én met mensen kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld. Een boekhandel heeft in al zijn boekenplanken sensoren geplaatst die zijn gekoppeld aan het ERP-systeem en het datacenter dat de logistiek regelt. De boeken worden telefonisch door een klant gereserveerd en voor de klant klaargelegd. Ze zijn dus nog niet betaald, maar wel ‘weg’. Via de sensor kan de voorraad automatisch snel worden aangevuld zonder dat er een mensenhand aan te pas hoeft te komen. Ik denk dat deze vorm van technologie explosief zal groeien de komende jaren. Mijn advies: probeer niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden, maar werk hiervoor samen met gespecialiseerde bedrijven. Durf samen te werken en gebruik te maken van de kennis van anderen.”

Goede investering

Ook de minicomputer Raspberry Pi kan in combinatie met IoT en MS Dynamics interessant zijn voor retailketens. “Deze Pi computers worden voor vijf euro geproduceerd in Engeland”, vertelt hij enthousiast. “Koppel ze in de toekomst aan camera’s met sensoren die kunnen registreren of je klanten blij of chagrijnig kijken. Of koppel ze via het ERP-systeem aan digitale displays bij je producten die altijd de actuele prijs aangeven. Het hele systeem van sensoren communiceert weer met het datacenter van Microsoft Azure zodat het ook mogelijk is om dit op een later tijdstip te analyseren. Zo blijf je een up-to-date inzicht houden in de klantervaring. En laat je niet afschrikken door de technologie. Zoek, als je het zelf te ingewikkeld vindt, een goede technologische partner die zo’n systeem voor je kan ontwikkelen en zorgt voor constante innovatie.”

Proeftuin

“In januari 2016 start er een Retail-proeftuin waar winkelbedrijven straks met de Raspberry Pi en IoT aan de slag kunnen om de technologie en toepassingen te testen. Drie middagen in de week is de Proeftuin voor de jeugd van acht tot achttien jaar; dan kunnen zij daar naar hartelust programmeren. Zij zijn immers de toekomst.” Hij sluit af: “Ik zou niet willen dat de fysieke winkels het straks verder afleggen tegen de online concurrentie. Maar om bij te blijven zal de retail zijn best moeten doen en gebruik moeten maken van slimme opties van de toekomst.”

Auteur: Laila de Miranda, 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel of mail met Jan van de Ven op +31 20 624 72 84 of  jvandevan@retail-tec.nl.

Download de pdf van het artikel via deze link.

Cloudkansen voor de Retail

Krachtenbundeling Retail-Tec & MS POS

Dankzij de samenwerking met het Duitse MS POS biedt Retail-Tec zijn klanten een wereldwijd netwerk en 24/7 support. “Op deze manier kunnen we iedereen die werkt met Microsoft Dynamics AX Retail Essentials optimaal ondersteunen”, laat directeur Jan van de Ven trots weten.
Krachtenbundeling MS POS

De relatie tussen de Nederlanders en de van oorsprong Duitse automatiseerder is er één vol vertrouwen. Van de Ven: “Wij werken inmiddels al een aantal jaar naar volle tevredenheid samen; bij nieuwe ontwikkelingen consulteren we elkaar. En met klanten met winkels over de hele wereld zijn wij als bedrijf uit Amsterdam te klein om iedereen op het hoogste niveau met Microsoft Dynamics AX Retail Essentials te ondersteunen.”

Scherpe tarieven

De samenwerking biedt dan ook nieuwe mogelijkheden. “MS POS is deels in Polen en Duitsland gevestigd, waardoor we onze klanten scherpe tarieven kunnen bieden”, vertelt Van de Ven. En omdat zij beschikken over een wereldwijd netwerk van vestigingen, hebben wij de mogelijkheid om 365 dagen per week 24 uur per dag de support te leveren die onze klanten verdienen. Wat betreft de communicatie verandert er niets; wij blijven contactpersoon voor alle klanten in Nederland. Bovendien zullen we ook het contact met enkele klanten van MS POS op ons gaan nemen. De samenwerking is een kruisbestuiving waarbij we elkaar versterken.”

Beste partijen

Met de Open Retail Proeftuin die wij in januari 2016 starten kunnen wij partijen samen brengen om de nieuwste technieken in de praktijk te testen. Van de Ven staat erop dat zijn klanten de beschikking hebben over de beste partijen in de markt. “In tegenstelling tot sommige concurrenten aarzelen wij niet om externe specialisten in te zetten als die de beste kennis in huis hebben. Je kunt wel op je eigen eiland blijven zitten, maar het gaat er uiteindelijk om dat je elkaar versterkt. Wij zoeken de beste match, zodat onze klanten met een open vizier de beste resultaten kunnen boeken door met partijen te werken die ze dat kunnen bieden.”

Wil je ons helpen met de proeftuin, kan jouw expertise een aanvulling zijn op de onze of heb je een andere vraag? Mail mij op  jvandeven@retail-tec.nl.

Download de pdf van het artikel via deze link.

Krachtenbundeling Retail-Tec en MS POS

Retail-Tec doet groen

Milieubewust, duurzaam, groen, je hoort het zoveel om je heen. Wij houden er niet van om er veel over te schrijven, wij doen groen. Omdat je dat niet van buitenaf kunt zien, schrijven we het toch een keer voor je op.

Reizen naar klanten

Fiets van Retail-TecGaan we op klantbezoek in Amsterdam, dan doen we dat met de fiets! Op onze eigen Retail-Tec fiets rijden we door de stad, gelijk een mooi stuk reclame.
Voor afspraken buiten Amsterdam kiezen we voor Greenwheels. Efficiënt gebruik van auto’s door te delen.

Ons kantoor

Voor de verwarming van ons kantoor gebruiken we de restwarmte van het MiKi Datacenter. Zonde om die warmte zo naar buiten te laten vloeien. Het datacenter wordt goed gebruikt door onze klanten, dus wij zitten er warm bij in de winter.
Qua stroom hebben we gekozen voor groene stroom van Greenchoice. Doordat we Liander de gasmeter hebben laten weghalen draaien we volledig op groene stroom.

RecyclenSave the World - Use refurbished hardware

Binnen Retail-Tec is er veel technische kennis aanwezig, die zetten we zo breed mogelijk in. Gaat er bijvoorbeeld een apparaat kapot, dan proberen we deze eerst zelf te repareren. Denk hierbij aan ons koffiezetapparaat, maar ook laptop’s en servers. Zo dragen we ook bij aan duurzaamheid. Is het apparaat echt niet te repareren dan kiezen we ervoor om gereviseerde apparatuur te kopen, gebruikte apparatuur met 2 of 3 jaar garantie. Het oude apparaat brengen we naar de gemeentewerf voor recycling.

Heb je zelf ook vervangende apparatuur nodig? Wij helpen je graag met goede gereviseerde apparaten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!